Ostalo
- A la carte meni
- Parkirni prostor
- Vegetarjanska ponudba
- Vinoteka
O tem “burger baru” sva slišala že ničkoliko pohval, predvsem naj bi bil to kraj za vse ljubitelje dobrega mesa. Seveda naju je to pritegnilo! ☺️
Poleg pestre izbire piv, vin, penin, celo šampanjcev bi izpostavila sledeče glavne zvezde, burgerje ter njihove suho zorjene “steake”.🥩🍔
Hamburgerji pripravljeni iz najkakovostnejših vrst mesa. Ohranili so zlata “ameriška” pravila, ki se uporabljajo pri pripravi pravih burgerjev ter jim dodali lokalne sestavine in tako dobili pravo kombinacijo svežine in tradicije. Zasnovali so mesne mešanice, ki jih tudi sami ustvarjajo, od izbranega slovenskega goveda do črnega Angusa, pa tudi zelo znane italijanske Chianine in iskane govedine Wagyu. Skoraj vse mesnine, ki jih uporabljajo, so izpostavljene občutljivemu procesu sušenja, kateri daje mesu edinstven in intenziven okus.☺️
Ob tej priložnosti se lahko še kaj naučimo, kajne?😁
»Dry aged« predstavlja metodo za za suho zorjenje mesa na kosti pri nadzorovani temperaturi in vlažnosti, v popolni mikroklimi, z idealenim pretokom zraka in neprekinjeno sterilizacijo znotraj hladilnika. Meso izpostavljeno Dry aged sistemu pustimo, da se posuši v hladilnem prostoru pri temperaturi, ki se giblje med -1 ° in 0 ° stopinjami. Zorenje lahko traja od najmanj 15 dni pa vse do 60 dni ali več. V tem obdobju meso izgubi okoli 20/25% vode, kar posledično poveča njegovo slanost. Poleg tega pride do fermentacije mesnih mikroorganizmov in povečane kislostii. Zahvaljujoč temu naravnemu procesu je meso na koncu suhega zorjenja bolj mehko, sočno in okusno, vse zgoraj našteto pa je bilo okušati, ne spomniva se, kdaj sva nazadnje jedla tako mehko meso. Probali smo tudi tatarski biftek, ki je opravičil visoka pričakovanja!🤌🏼
V ponudbi pa poleg mesa najdete tudi številne priloge, solate-kot samostojne jedi, predjedi ipd.☺️
Če potegneva črto, super prostor za druženje s prijatelji, kosilo, večerjo ali katerokoli drugo priložnost, katero lahko uživate v sproščenem vzdušju.🙌🏼