Posestvo Santomas – Estate Santomas
Ostalo
-
Možnost nočitve
-
Parkirni prostor
-
Prostor za večje skupine
- Vinoteka
S Tino sva se ponovno potepala po Slovenski Istri in odkrivala njene lepote.
V mirni vasici Šmarje pri Kopru, Sveta Marija na hribu, se v osrčju Slovenske Istre nahaja vinogradniško-oljkarska kmetija Ludvika Nazarija Glavine. Na skoraj 24 hektarjih vinogradov in 5 hektarjih oljčnikov se začne zgodba o vrhunskih vinih in značilnem šmarskem oljčnem olju, ki se tržijo pod blagovno znamko Santomas.
Danes se na kmetiji nahajata moderna oljarna in vinska klet z degustacijskim prostorom, enološkim laboratorijem, skladiščem vina in vinsko banko.
Degustacije potekajo v degustacijskem prostoru vinske kleti Santomas – moderno opremljen prostor s poudarki na tradicionalnih istrskih elementih ustvari toplo in domače vzdušje. Za razgibano in doživeto degustacijo vam z veseljem razkažejo posest in vam predstavijo zgodbo družine Glavina.
Poleg klasičnih degustacij vam na posestvu Santomas lahko organizirajo tudi degustacijo nad katero sva bila sama navdušena – med okušanjem imate zavezane oči! Pripravijo pa lahko tudi kosila ali večerje z vodenimi degustacijami njihovih vin; organizirajo sprejeme za poslovne partnerje, koncerte, druženja kar tako; pa tudi manjše seminarje in kongrese, na posestvu pa se lahko tudi poročita!
Degustacijo organizirajo vse od 1 do 70 gostov.
V vinski kleti Santomas se največ posvečajo udomačenim sortam Slovenske Istre, refošku in istrski malvaziji. Med internacionalnimi sortami pa boste v njihovih vinogradih našli merlot, cabernet sauvignon in syrah.
Napolnijo približno 80.000 steklenic vrhunskega vina. Blagovna znamka Santomas pa je sicer jasno ločena na dve liniji vrhunskih vin znotraj katerih lahko vsak še tako zahteven vinski ljubitelj najde vino, ki mu bo polepšalo dan ali večer.
Degustacije so po predhodnem naročilu (rezervacije). cena za paket 4 vin je 30€ na osebo, 6 vin 40€ na osebo in 8 vin 50€ na osebo.
Za degustacijo z zavezanimi očmi je najbolj priporočljiv paket 4 vzorcev, ker je časovno nekako optimalen, za navadne degustacije pa ni ovir.



